Foto: Instagram djokernole
Tenis

ĐOKOVIĆ OTIŠAO U VISOKO

Đoković je jučer doputovao u BiH, najprije u Sarajevo, a zatim je u društvu supruge i djece krenuo put Visokog gdje će po treći put puniti energiju obilazeći piramide. Njih su u kompleksu Ravne dočekali Semir Osmanagić i njegova supruga, a Novak i porodica imaju priliku da uživaju u ljepotama koje nudi Arheološki park Ravne 2.

Novak je, poput svog domaćina, nosio šešir i čizme za šetnju. Po dolasku u Visoko prijateljski se izgrlio s Osmanagićem, a ubrzo su se Novaku pridružili supruga i djeca.

Prvi teniser svijeta nedavno je igrao u Beogradu na turniru, ali je ispao u polufinalu od Rusa Karasteva, no sada se sprema za Roland Garros. Prije toga, igrat će na ATP turniru u Rimu od 9. do 16. maja, što će biti svojevrsne pripreme za Grand Slam turnir u Parizu.

Osmanagić je nedavno putovao u Beograd gdje mu je Novak bio domaćin i čini se da se razvio njihov odnos u pravi prijateljski.

“Novak je bio ljubazan da me pozove na Serbian open i došao sam da mu dam podršku. Čeka ga naporna sezona, ali vjerujem da će ponoviti one rezultate od ranije. Vidjet ću se i sa njegovom porodicom, kao i sa nekim još teniserima. Ali, ja uvijek koristim priliku kad sam u Srbiji da obiđem neke lokalitete. Prošlog mjeseca sam išao na Rtanj, a ovoga puta idem u Vršac da vidim čuvene vršačke krugove. Novak je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to posle preležane korone, sa roditeljima. Obišli smo nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Mjeseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Jako dobro se osjećao, potpuno je zaboravio koronu i sve što se dešavalo prethodnih nedjelja”, rekao je Osmanagić za Telegraf ranije.

Osmanagić je također najavio da bi u Visoko mogle doći i druge regionalne sportske zvijezde poput Jusufa Nurkića, Nikole Jokića i Luke Dončića.

“Gradimo teren za basket po FIBA pravilima i plan je da napravimo regionalni događaj humanitartnog karaktera za djecu bez roditelja. Želimo da pozovemo tu djecu da dođu da spavaju u hotelu u Viskom, da upoznaju NBA zvijezde. Ideja je da pozovemo NBA igrače iz regiona da dođu poput Nurkića, Jokića, Dončića, Bogdanovića oba, Vučevića, Marjanovića, Bjelicu, ali i bivše asove Divca, Rađu i Kukoča. Ideja je da se ljudi iz regiona povezuju”, rekao je Osmanagić u intervjuu za “Telegraf”.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *