Foto: Instagram fcsarajevothebestof1946
Bosna i HercegovinaFudbal

Koševo Sarajevu!

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo izglasan je prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Tako će stadion “Koševo” narednih 30 godina biti u vlasništvu FK Sarajevo. Iako je prvobitno bilo dogovoreno da stadion pripadne aktuelnom bh. prvaku za simboličnih 1 KM mjesečno, na kraju su obje strane bile saglasne da cijena najma bude 4.000 KM plus PDV.

FK Sarajevo je preuzelo sve troškove oko održavanja stadiona, pripali su im i prateći objekti oko stadiona, a preuzeli su i dva uposlenika Centra za sport i rekreaciju (CSR).

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je kazao da je u prethodnom periodu zarada od stadiona bila 100.000 KM, a da su troškovi iznosili 150.000 KM.

“Danas je veliki dan za naš klub. Imamo jasan plan renoviranja i vrlo brzo ćemo ispuniti uslove za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima. Naš cilj je da Koševo bude najbolji stadion u BiH koji će biti na raspolaganju svim kolektivima u gradu i našoj djeci. Hvala vam, vijećnici i vijećnice što ste nam omogućili da se ovo izvrši. Posebno se želim zahvaliti načelniku Mandiću jer je dokazao da ne postoji neriješiv problem kada svi žele da se nešto uradi. Nadamo se da će Koševo biti ponos kluba, grada i Bosne i Hercegovine. Ono najbitnije, Koševo Sarajevu”, istakla je direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić.

Sarajevo je objavilo prekrasnu fotografiju obasjanog Koševa iz ptičje perspektive uz crveno i bijelo srce i smajlić koji sugeriše da se radi o domu FK Sarajevo. Naravno, navijači su oduševljeni objavom i konačno završenom pričom o stadionu koji će naredne tri decenije biti dom bordo tima. Bio je oduvijek, no sada će njime vladati isključivo FK Sarajevo, a ne Opština Centar.

Sada Sarajevu predstoji borba za trofeje do kraja sezone. Bordo tim je izgubio vodeću poziciju u Premijer ligi, ali i dalje je jedan od glavnih favorita za titulu, dok će u finalu Kupa BiH igrati protiv Borca.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *